Namn:
Plats: Eskilstuna, Sweden

tisdag, november 08, 2005

Om helgens bedrifter

Under lördagens besök i huvudstaden var vi på Östasiatiska museet och såg utställningen med Japansk tatueringskonst. Den rekommenderas varmt! Mängder av snygga och roliga bilder och mycket intressant information om historiken kring japansk tatueringskonst. Fick bland annat lära mig lite om de fem magiska djuren; drake, tiger, lejon, fenixfågel och karp.
Där har vi ett intressant uppslag för en djurpark.
Dessutom visades en kortfilm där man fick se bilder från mästertatueraren Horiyoshi III:s tatueringsstudio. Han verkar gå tillväga på ett något annat sätt än svenska tatuerare. Det såg mycket smärtsamt ut, men det är tydligen en del av poängen (det kan vara så att det gör lika ont oavsett vilken metod man använder, det vet jag egentligen inget om).

4 Comments:

Blogger Ida said...

Åh, spännande! Tänk om sånt någonsin visades här uppe?! Eller om jag hade råd att åka ner och titta på allt jag vill se! Eller kunde få ett jobb någonstans närmare! Eller...

10:27 fm, november 09, 2005  
Anonymous Sofia said...

Den utställningen varjag och såg för två veckor sen. Men vi hann egentligen inte se så mycket av utställningen för vi hade fullt upp med att debattera en planerad utställning om tsunamin...

12:40 em, november 09, 2005  
Blogger Elli said...

Ida: mm, får hoppas att nåt av alternativen kan bli möjligt iaf.

Sofia: Var det något utbildningsrelaterat? Synd att ni inte hann se så mycket av utställningen, den var som sagt verkligen spännande.

4:06 em, november 09, 2005  
Anonymous Sofia said...

Japp, studieresa med Kulturpedagogiken .

6:36 em, november 10, 2005  

Skicka en kommentar

<< Home